Medjugorje- svědectví z Mladifestu

12. 8. 2008 11:39
Rubrika: Živote

Medjugorje- místo zjevení, modlitby, milostí, obrácení a radosti. Tak bych shrnula samotnou Medjugorji, kde jsem s mou sestrou, mamkou a početnou skupinou Čechů prožila jeden nezapomenutelný týden světového setkání- Mladifest. Někdo má pochybnosti, když se řekne „Medjugorje“- nevěří ve zjevení a neuznává ji, protože ještě nebyla schválena, narozdíl od Lurdy. Panna Maria ale ve svých zjeveních řekla, že Medjugorje je pokračováním Lurd a já věřím, že až zjevení skončí, bude Medjugorje také uznaná.  Napsala jsem takových pár bodů, protože převyprávět celý Mladifest by ani nešlo. Zažila jsem honě nového a poznala jsem něco nového, o čem vám chci zase napsat. Přála bych vám podívat se tam, protože nad Medjugorjí je doslova nebe otevřené.

Zjevení

Mirjana, Marija, Ivan, Ivanka, Jakov a Vicka. To jsou jména šesti vizionářů, kterým se zjevuje Panna Maria. Přesto si prošli své, když je plno lidí podezíralo a museli podstoupit nejrůznější testy. Nakonec se však vyvrátilo tvrzení, že jsou to halucinace apod. Panna Maria se jim opravdu zjevuje a říká jim poselství. Pro některé vizionáře už zjevení skončila a někteří je ještě mají. Každý večer v 18:40 jsme spolu s Vickou, které se Panna Maria zjevuje, svěřili do modlitby naše prosby a díky. Panna Maria také řekla, že až skončí v Medjugorji zjevení, už žádná další nebudou, protože ani nebudou potřeba. Ve svých poselstvích oznámila, že se jedna země severní Evropy obrátí tak, že bude měnit celý svět. Musíme se také modlit za odvrácení katastrof. V jejích posledních poselstvích stále říká: „Mír, mír, mír, jenom mír!“

Také bych připomněla Križevac a Podbrdo, místo prvních zjevení. Na Križevac jsme šli dvakrát, jednou křížovou cestu a podruhé jsme tam spali pod širákem, viděli jsme padat hvězdy a brzy ráno byla mše.

Víte, v Medjugorji můžeme vidět plno takových malých zázraků, ale ty nám jen potvrzují to, že Bůh je, Panna Maria je, Duch svatý v nás působí. 

 

Přednášky a svědectví

Na Mladifestu jsme si poslechli plno zajímavých a krásných svědectví- např. od francouzského mnicha René Luka o evangelizaci, slyšeli jsme Vicku, Jakova a Mirjanu, dokonce slepého zpěváka Andrea Bocelliho… Ráda vzpomínám taky na nádherné svědectví zpěváka Paddy z Kelly Family- dnes už jako John Paul Mary, kterého showbyznys donutil až k sebevraždě, ale když stál v okně nejvyššího patra budovy a díval se dolů, uslyšel naštěstí Boží hlas a rozhodl se vstoupit do řádu ve Francii. Takovým způsobem úplně změnil svůj život a obrátil se, nechal si ostříhat vlasy. Jeho dívka s tím souhlasila a svoji lásku obětovali Bohu. Na Mladifestu hrál tři písničky. Ta svědectví se dotkla úplně každého… Díky za ně. 

 

Posedlí lidé- exorcismus

Ještě před rokem jsem vůbec nevěděla, že zlý duch je stále tady, v téhle době. Ale je to tak. Vzpomeňte si, jak Pán Ježíš vyháněl zlého ducha z posedlého člověka. A teď si představte, že klečíte na adoraci na Mladifestu, před vámi je vystavena Nejsvětější svátost, vy jste ponořeni v modlitbě a najednou slyšíte někde blízko šílený řev, jekot, jakoby byl zvířecí.… Je to strašné, nechce se mi o tom psát.  Hrozně jsem se polekala. Radka říkala, že v takové chvíli se máme jen modlit, Zdrávas… A za chvíli zase. Jeden pán začal jakoby bublat, vrčet… Pak jsem slyšela jednu paní, která byla taky posedlá a potom začala brečet… Nechci vás strašit, ale kdybych tohle nezažila, asi bych všechno brala na lehkou váhu, ani bych o tom nevěděla. Když jsem viděla, jak k té paní jde exorcista a kroužek lidí okolo ní se modlí a ta paní pořád křičí, říkala jsem si, jak musí mít ten exorcista silnou víru… Byl to strašný zážitek, ale zároveň velké svědectví, které mě ujistilo o pravdivosti víry. Když zlý duch z toho člověka odešel, on se obrátil a byl úplně jiný, šťastný a naplněný Duchem svatým… Teď už vím, že i teď a tady je zlý duch a že se projevuje i takhle. Večer cestou na Križevac jsme se s holkama modlili k archandělu Michaelovi, abychom to už neslyšeli a kromě slabého křiku zdola se opravdu nic nestalo. Říkám si, že je to milost, že jsem to mohla slyšet. Hřích už nechci brát na lehkou váhu. 

 

Comunitá Cenacolo

Teď k něčemu radostnějšímu. Cenacolo je název komunity, kterou založila sestra Elvíra. Její těžké dětství ji v dospělosti přimělo k tomu, že vstoupila do řádu a začala se starat o všechny narkomany, mladé bez domova, všechny závislé a alkoholiky. Na pódium nastoupilo nejméně padesát mladých lidí z této komunity, byli usměvaví, plní energie. Ani bych neřekla, že měli takovou minulost. Také zpívali písně a to jejich CDčko je plné radosti. 

 

 Vrcholem Mladifestu bylo divadlo na způsob našich Pašijí, které si sami připravili. Děj začal svatbou v Káni Galilejské, pokračoval uzdravením deseti malomocných až po ukřižování Ježíše, vzkříšení a Letnice- seslání Ducha sv. na apoštoly. Tak to byla opravdu paráda, protože takové fantastické divadlo jsem ještě nezažila. Pohybující se kulisy, létající andělé a pochodně, které byly doslova „seslány z nebe".

Večerní průvod kolem Medjugorje

Na úplný závěr bych chtěla napsat o průvodu kolem Medjugorje. Kdo měl volné ruce, držel svíčku a kdo ne, ten držel kytaru nebo flétnu. Zpívalo se všemi jazyky, překřikovali jsme bujaré jižany Italy :)… Přibližně padesát tisíc lidí z celého světa se stejnou vírou, vedle vás černoch s africkým bubnem zpívá Hosana, malé dítě tleská ručičkami… Bylo to fajn, moc fajn…  Radka říkala, že se mi z Medjugorje nebude chtít, a opravdu. Je to místo fantastické, plné milostí… Chtěla bych se tam ještě podívat, dokud budou zjevení… Hodně jsem toho získala a nelituji žádné chvíle ve společenství s tolika různými lidmi… Nevím, co už říct, podívejte se na fotky, jestli vám řeknou víc. Medjugorje je opravdu něco jiného, co můžete zažít asi jen tam. Medjugorje vás promění, pokud řeknete Bohu ano. Co říct? Díky-

Zobrazeno 6084×

Komentáře

kristinad

Jak tak nad tím vším přemýšlím... vlastně díky Medjugorji jsem asi pořádně pochopila, že víra žije a opravdu existuje, tady a teď... víte co, všichni tam někdy společně pojedeme :) já pojedu určitě znovu a je fajn, že Medjugorje už "zlákala" tolik lidí :)

Tes

Krásné místo plné radosti a lásky.Na festival mládeže jezdím každý rok akorat letos mi to nevyšlo.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio