Západ slunce

13. 3. 2008 17:47
Rubrika: Deník

Je večer a všechno se připravuje ke spánku. Kromě přírody i lidé. Ale vždycky se najdou oči, které se podívají na západ slunce. Je to neopakovatelná podívaná… 

Dítě ve Rwandě sedí v trávě a hází do dálky kamínky. Je přesvědčeno, že tady, v Africe, je západ slunce nejkrásnější. Možná má pravdu. Po savaně pobíhají žirafy a za horizont krajiny zapadá obrovské slunce. A jeho dětské oči se napjatě dívají…

Ten samý večer se také z okna domu dívá jedna holčička z Itálie. K sobě si přitulí plyšového medvídka a ukazuje mu zapadající slunce. Rozhodne se, že si to musí nakreslit. A tak začne malovat žlutou slunce, za ním kopečky a kolem červánky a-ano, trochu fialové, modré a oranžové. Je spokojená. K výkresu si připíše „NEJHEZČÍ SLUNÍČKO“, položí ho na stůl a jde spát.

V Amsterdamu si tou dobou uvazuje svou loď převozník a po celodenní práci si sedne na schody a dívá se na zapadající slunce. Najednou zapomene na únavu z veslování a nechá se unášet dálkou a barvami slunce. Už je to po tolikáté, co ho každé večery viděl, ale dnes se mu zdá nejhezčí. Vydrží až do setmění a jde také domů.

Pro mě je nejhezčí západ slunce tam u nás. Stačí jít někdy navečer na Zelenou horu a dívat se, jen tak… přemýšlet a nemyslet na to, co bude zítra. I když je západ slunce pokaždé jiný, slunce je stejné. Kdo ví, kde je západ slunce nejkrásnější. Možná, že právě v očích druhých.

 

Zobrazeno 5935×

Komentáře

RadekOwen

.. zapad slunka je krasny vsade ale nejhezci je u nas ;) ..

raduliks

Souhlasím s tebou Kiki...u nás je opravdu krásný západ slunce...ale nejkrásnější na tom je, že tuhle krásu může sledovatkaždý na Zemi a nikdo nebude ošizenej...;)

katerzina

připomělo mi to jednu písničku od trabandu, znáte ji?

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio