Modlitba jako dialog

10. 2. 2008 15:49
Rubrika: Živote

Dřív, když jsem byla malá, jsem se každý večer modlila s mladší sestrou kratičkou modlitbu Andělíčku mujstrážníčku:-) k takovému hezkému obrázku, kde byl anděl a dvě děti, které šly po chatrné lávce. Jednou jsem si anděla zakryla a viděla jsem, jak jsou ty dvě děti ubohé a vystrašené. Byla jsem ráda, že je tam anděl, který je ochrání. V náboženství v první třídě nám pan farář říkal, že modlitba je jako hovor do nebe. Na mobilu vytočíme číslo, řekneme, co potřebujeme a odpověď nám potom přijde doporučenou poštou.

Postupem času jsem si začala uvědomovat, že je modlitba v životě velmi důležitá ve všech situacích- ať už ta pravidelná modlitba doma, v kostele, nebo výkřiky do nebe v různých situacích. Modlitba je volání k Bohu, které on vyslyší. I když mám někdy pocit, že mluvím do větru, tak to není pravda. Bůh nám přeci mluví do duše a odpověď nám může dát různou, třeba nenápadnou. V tak zamotaném světě někdy ani není čas popovídat si s Ježíšem a svěřit mu do modlitby naše problémy, přání, přímluvy a to, co nám leží na srdci. On je přece ten, který nás chápe, když ostatní neporozumí. A navíc- modlitbou můžeme pro druhé získat milosrdenství, a to není málo. Jsem ráda, že můžu kdykoli zvednout mobil a zavolat Tomu, který nemá nikdy obsazeno.

Zobrazeno 1262×

Komentáře

raduliks

Jo to je pravda...kolikrát se říká, že se za někoho můžeme "jenom" pomodlit, ale to je přece to nejvíc co pro někoho můžeme udělat...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio